امروز : سه شنبه 27 اردیبهشت 1401
یک فارغ التحصیل رشته ی عمران می تواند در زمینه های مختلف وارد عرصه ی اشتغال شود، برخی از این فرصت های شغلی به شرح زیر است
1. استخدام
سازمان های مختلفی وجود دارند که به دنبال جذب مهندسان عمران جهت تکمیل کادر نیروی انسانی خود هستند، از جمله ی این سازمان ها و ارگان ها می توانیم به شهرداری ها، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کشاورزی و حتی وزارت آموزش و پرورش(جهت تدریس در هنرستان) اشاره نمود.
2. تاسیس شرکت یا دفتر فنی
شما می توانید با گذشت 3 سال از تاریخ فارغ التحصیلی خود در آزمون نظام مهندسی عمران شرکت کنید و در بخش های اجرا، نظارت، و محاسبات مهر شخصی خود را دریافت کنید و از آن برای ساخت و ساز استفاده نمایید. هم چنین می توانید شرکتی تاسیس کنید(البته با مشارکت مهندسان مکانیک و برق) که در ابتدا با یک متراژ محدود اقدام به ساخت و ساز می نماید و سپس می توانید با افزایش امکانات شرکت و ارتقا گرفتن پایه ی شرکت این متراژ را افزایش دهید. هم چنین شما قادر خواهید بود که اقدام به تاسیس یک دفتر فنی ساختمان کنید که در مقیاس کوچک تر همان وظایف شرکت را بر عهده دارد.
3. کار کردن در شرکت های عمرانی(شرکت ساخت و ساز یا مشاوره)
شما به عنوان یک مهندس عمران می توانید به استخدام یک شرکت عمرانی در بیایید و در پروژه های آن ها به عنوان ناظر یا سرپرست کارگاه به فعالیت بپردازید.
4. تدریس در دانشگاه
چنانچه علاقه مند به تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا هستید فرصت تدریس در دانشگاه نیز به شما رو خواهد کرد. با توجه به این که بیش تر افراد در رشته ی عمران گرایش به کارهای اجرایی دارند، بنابراین فرصت تدریس در دانشگاه به خوبی برای افراد علاقه مند مهیا شده است.