امروز : چهارشنبه 08 بهمن 1399
نمای بیرونی ساختمان ها، مخصوصا نمای ساختمان های اداری، از لحاظ نورپردازی فوق العاده حائز اهمیت می باشند. شاید شما تاکنون تجربه ی خرید یک ساختمان مسکونی یا اداری را داشته اید، پس از حضور در محل اولین چیزی که توجه شما را به خودش جلب می کند نمای ساختمان می باشد و هنگام شب تنها مشخصه ای که در خصوص نمای ساختمان به چشم می آید نورپردازی مربوط به نما است. چندین نکته وجود دارد که می تواند به معماران و مهندسان کمک کند تا این نورپردازی را به طور مناسبی در ساختمان پیاده سازی کنند.
- اولین نکته ی کلیدی این است که نورپردازی می بایست به نحوی باشد که خطوطی عمودی یا افقی از جنس نور در نمای ساختمان تشکیل شود.
- رنگ نور می بایست متناسب با رنگ نمای ساختمان باشد تا جلوه ی بهتری را برای بیننده دارا باشد.
- طول برد نور می بایست از قبل تعریف شده باشد. لزومی ندارد که شما هر یک از منابع نور را طوری قرار دهید که کلا ساختمان شما نورانی شود بلکه تاریکی و روشنی به طور همزمان به ساختمان جلوه می بخشد.
- هر یک از منابع نور را در نما طوری قرار دهید که در نزدیکی منبع، نور پررنگی مشاهده شود و به تدریج و با نگاه به فواصل دورتر از منبع نور وجود داشته باشد اما کم رنگ تر شود. این خصوصیت نمای مطلوبی را برای بیننده فراهم می کند.
- نورپردازی نمای بیرونی نباید مزاحمتی برای نور داخل ساختمان پدید آورد.
- منبع نور باید به نحوی تعبیه شود که خود منبع نور دیده نشود، بلکه نور ساتع شده از آن نمایانگر شود و هم چنین در محلی قرار گیرد که در برابر عوامل خارجی هم چون باران محفوظ بماند.