امروز : شنبه 09 اسفند 1399
در چک لیست مربوط به آجرکاری می توان 6 جنبه را مد نظر قرار داد که عبارتند از:
اندازه، شکل، رنگ آجرها، سطح نهایی، مقاومت، و جذب آب
اندازه: معمولا از سایز 9/5 در 4/5 در 2/75 اینچ استفاده می شود. در هر صورت از هر نوع آجری که استفاده می نمایید، می بایست کلیه ی آجرها طبیعی و یک دست باشد. میزان تفاوت اندازه ی آجرها نباید از 3 میلی متر در طول و 1/5 میلی متر در ارتفاع فراتر رود.
شکل: کلیه ی آجرها می بایست هماهنگ و یک دست باشند و لبه های آن ها باید تیز، صاف و قائمه باشد.
رنگ آجرها: آجرهای خوب پخته شده همیشه از رنگ یکسانی در کل آجر برخوردار هستند و این بدان معنی است که یک آجر با کیفیت باید از رنگ یکسانی در طول خود برخوردار باشد. عدم حرارت دهی یکسان آجر در حین تولید موجب ناهماهنگی رنگ در ظاهر آجر می شود و بر روی میزان مقاومت آجر تاثیر می گذارد. آجرهای خوب حرارت دیده هنگامی که با یکدیگر برخورد می کنند گویی صدای لطیف برخورد دوفلز را می شنوید.
سطح نهایی: سطح آجرهای مناسب می بایست عاری از هرگونه ترک، درز، سوراخ هوا و یا هرگونه ناخالصی باشد. چناچه سطح یکی از آجرهای باکیفیت را بشکنید، آنگاه سطح زیرین آن را باید یکدست، فشرده و با ساختاری مناسب بیابید.
مقاومت: مقاومت شکستنی (crushing strength) آجرهای با کیفیت نباید کم تر از 3/5 نیوتون بر میلی متر مربع باشد. این نوع مقاومت معمولا در آزمایشگاه صورت می پذیرد اما می توان آن را در محل نیز انجام داد. چنانچه کیفیت آجر مناسب باشد نباید با خراشیدن ناخن انگشت شست روی آن هیچ نوع خشی روی آجر بیفتد. هم چنین چنانچه آجر اشباع(خیس) را از ارتفاع دو فوتی بر روی سطح صاف آن رها کنیم نبایست بشکند. به این صورت می توان مقاومت آجر در محل را تشخیص داد.
جذب آب: هنگامی که آجر به مدت 24 ساعت در آب سرد تازه قرار می گیرد، آجرهای خوب هیچ گاه بیش تر از 20 درصد از وزن خشک خود افزایش وزن انجام نمی دهند.
منبع: ترجمه از سایت acivilengineer.com
راهنما:
هر اینچ برابر با 2/54 سانتی متر است.
هر فوت برابر با 12 اینچ و حدودا 30 سانتی متر است.