امروز : یکشنبه 29 فروردین 1400
در بتن مسلح از میلگردهای آجدار استفاده می شود تا میلگرد مورد نظر به خوبی در بتن گیر پیدا کند و محکم بایستد.
یک مهندس طراح لازم است تا بر اساس خروجی نتایج Etabs و محدودیت ها و الزامات آیین نامه ای تعداد میلگرد های هر مقطع تیر یا ستون، قطر(شماره ی) هر یک از این میلگردها، و هم چنین نحوه ی قرار گیری میلگردها را مشخص نماید.
دو حالت زیر را در نظر بگیرید:
- ستونی داریم و این ستون را یک برش فرضی(مقطع) در راستای افقی می زنیم و از بالا به ستون نگاه می کنیم.
- تیری داریم و این تیر را نیز یک برش فرضی(مقطع) در راستای عمودی می زنیم و از روبه رو به آن نگاهی می اندازیم.
تصوریری که در هر یک از این دو حالت پدیدار می شود شکلی شبیه به تصویر زیر است.
در این شکل، دایره های کوچک نشان داده شده نشان دهنده میللگردهایی هستند که در مقطع مورد نظر با فاصله ای مشخص قرار گرفته اند.
حال ما باید برای طراحی مناسب تیر یا ستون از مساحت سطح مقطع هر یک از این میلگردها مطلع باشیم تا بر اساس آیین نامه بتوانیم طراحی مناسبی را انجام دهیم.
واحد شمارش میلگرد شاخه است و معمولا هر شاخه قبل از برش 12 متری می باشد.
شماره ی هر میلگرد در اصل قطر آن بر اساس میلی متر می باشد(mm) که در نقشه های اجرایی با علامت Φ (فی) نشان داده می شود. مثلا Φ8 یعنی میلگرد با قط 8 میلی متر.
آن چه که در مورد میلگردها برای ما اهمیت دارد دانستن مساحت سطح مقطع هر یک از این میلگرد ها است که در همین مطلب مساحت کلیه ی میلگردهای موجود در بازار محاسبه شده است و به طور جداگانه بر اساس سانتی متر مربع(cm2) و میلی متر مربع(mm2) ارائه گردیده است. لازم به ذکر است در صورتی که در هر مقطع بیش از یک میلگرد با یک شماره دارید نیز می توانید با نگاه به تعداد میلگرد که در قسمت افقی بالای جدول نوشته شده است مساحت کلی سطح مقطع میلگردها را به دست آورید.
به عنوان مثال، مساحت سطح مقطع Φ6 را حساب می کنیم تا بدانید چگونه برای اطمینان بیشتر می توان مساحت سطح مقطع میلگرد را به دست آورد:
- مساحت دایره برابر با πr2 است که π، عدد پی برابر با 3/14 و r شعاع دایره است.
- Φ6 میلگردی به قطر 6 میلی متراست و بنابراین شعاع آن 3 میلی متر می شود(شعاع نصف قطر است).
- بنابراین مساحت برابر می شود با 3/14 * 3 * 3 که برابر با 28/27 میلی متر مربع می شود.
- حال اگر خواستید عدد مساحت مورد نظر بر اساس سانتی متر مربع باشد کافی است عدد به دست آمده بر اساس میلی متر مربع را تقسیم بر 100 کنید و یا به عبارت دیگر ممیز را دو رقم به سمت چپ ببرید(زیرا هر 10 میلی متر 1 سانتی متر است و توان 2 در محاسبه ی مساحت باعث می شود که 10 ضرب در 10 برابر 100 شود).
دانلود این جدول با کیفیت مناسب و فایل پی دی اف در قسمت پایین قرار داده شده است.
مطلب مرتبط:
سلام
مطالبتون عالي هست
موفق و پايدار باشيد